Accu’s veilig parallel schakelen: probleem opgelost

Er is meer en meer behoefte aan elektriciteit in de camper, maar daarbij wil je niet je onafhankelijkheid opgeven. Oplossing: een extra huishoudaccu. Maar hoe zit dat nou? Op alle fora kun je veel lezen over het parallel schakelen van accu’s. Ze moeten, echt MOETEN, dan van gelijke capaciteit en ouderdom zijn en natuurlijk van hetzelfde merk en geproduceerd in dezelfde batch. Doe je dat niet, dan maken de accu’s elkaar kapot.

NDS heeft dé oplossing: iManager. Twee willekeurige accu’s kunnen gekoppeld worden via een intelligente schakelkast, inclusief touchscreen. De iManager bepaalt welke accu wordt geladen of belast. En bij een grote stroomvraag (denk aan de omvormer) schakelt de iManager de accu’s parallel, zolang dat veilig kan.

DSC_2904

Volgens mij is dit de enige echte oplossing voor het uitbreiden van accu-capaciteit in de camper, caravan of boot. En natuurlijk zit het nu in mijn eigen camper.

DSC_2911