NDS Zonnepanelen: topmateriaal

Sinds dit jaar kan ik zonnepanelen en laadregelaars van NDS leveren. Naar mijn idee zo’n beetje het beste wat er te krijgen is tegen niet teveel geld. Een aantal klanten heeft al sets laten plaatsen.

IMG_0481

Een complete set bestaat uit: zonnepaneel monokristallijn 100 Wp (135 x 54 x 6), dakdoorvoer, 15A laadregelaar geschikt om twee panelen parallel aan te sluiten voor het laden van huishoudaccu en auto-accu, inclusief 3 m snoer.
Het paneel heeft geïntegreerde montage-steunen, dus geen aparte (dure) daksteunen nodig.
De setprijs is € 249,= (inclusief BTW), exclusief montage en overige materialen. Montage kost meestal 4 tot 6 uur. Meestal is het grootste probleem om te bepalen hoe je met het snoer door het dak gaat en bij de accu komt.

IMG_0476

Plaatsing op een hefdak kan vaak ook. Niet altijd, bijvoorbeeld als het dak te bol loopt. Op deze Ford ging het prima (slechts 6 cm extra hoogte):

2015-05-24 16.35.56

Natuurlijk kan ook een los paneel of aparte laadregelaar worden aangeschaft.

Linnepe Trigas detector

Als Grondsels Camper Service kan ik ook de Linnepe Trigas Detector leveren. De echte Duitse detector voor propaan, butaan, koolmonoxide en narcose-gas.

Linnepe Chris\

Hier is de detector in een Fiat Ducato buscamper ingebouwd. Ongeveer 30 cm boven de grond is de juiste plek. Natuurlijk heb ik ‘m ook zelf in mijn camper.

De detector is voor € 81,= (inclusief BTW) bij mij te verkrijgen. Eventuele inbouw is meestal binnen het uur klaar, mits er 12V bij in de buurt zit. Inbouw is heel goed zelf te doen. Ik adviseer daarbij graag.

Linnepe Chris 2