NDS Zonnepanelen: topmateriaal

Sinds dit jaar kan ik zonnepanelen en laadregelaars van NDS leveren. Naar mijn idee zo’n beetje het beste wat er te krijgen is tegen niet teveel geld. Een aantal klanten heeft al sets laten plaatsen.

IMG_0481

Een complete set bestaat uit: zonnepaneel monokristallijn 100 Wp (135 x 54 x 6), dakdoorvoer, 15A laadregelaar geschikt om twee panelen parallel aan te sluiten voor het laden van huishoudaccu en auto-accu, inclusief 3 m snoer.
Het paneel heeft geïntegreerde montage-steunen, dus geen aparte (dure) daksteunen nodig.
De setprijs is € 249,= (inclusief BTW), exclusief montage en overige materialen. Montage kost meestal 4 tot 6 uur. Meestal is het grootste probleem om te bepalen hoe je met het snoer door het dak gaat en bij de accu komt.

IMG_0476

Plaatsing op een hefdak kan vaak ook. Niet altijd, bijvoorbeeld als het dak te bol loopt. Op deze Ford ging het prima (slechts 6 cm extra hoogte):

2015-05-24 16.35.56

Natuurlijk kan ook een los paneel of aparte laadregelaar worden aangeschaft.

4 gedachten over “NDS Zonnepanelen: topmateriaal”

 1. Dag Gerard en Loes,
  Fijn te horen! En nog vele zonnige camperdagen toegewenst.
  Groet uit Wijster

 2. Beste Jan de Morree,
  Op 9 aug. heeft u een zonnepaneel op het dak van onze al 27 jaar oude camper geplaatst, dit naar volle tevredenheid. Wij zijn nu een week verder en weer thuis. Alle dagen voldoende stroom uit de accu’s kunnen halen. Langs deze weg nogmaals bedankt.
  Ook was het heel prettig te verblijven op de camperplaats.
  Vriendelijke groet Gerard en Loes Potuijt.

 3. In principe kan dat. Er zijn wel wat aandachtspunten. Als het dak opstaat, moet je de camper zo kunnen plaatsen dat deze met het dak op het zuiden staat. Anders is de opbrengst echt een stuk lager.
  Bij het plaatsen is kabeldoorvoer nog iets lastiger dan bij een ‘gewone’ camper, omdat het dak beweegt. En daarmee ook het traject om van zonnepaneel naar accu te komen. En verder is vastschroeven op een hefdak meestal geen optie en kun je alleen plakken.
  Het zijn allemaal geen echte problemen, maar je moet er wel rekening mee houden.

 4. Een vraag heb een camper met een hefdak kan daar ook zonnepaneel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *