NDS sinus omvormers

Sinds eind 2015 maakt NDS ook omvormers. Zowel gemodificeerde als echte sinus. Dus altijd 220V als je het nodig hebt.

2016-04-17 16.11.20
Even wat uitleg: Gemodificeerd betekent dat de omvormer de normale wisselspanning uit het stopcontact nadoet, maar net niet helemaal. De duurdere echte sinus-omvormers leveren wel stroom zoals uit een gewoon stopcontact. In veel gevallen werkt een gewone omvormer prima, maar …
Met alle moderne apparatuur (tablets, laptops, smartphones, camera’s, etc) neemt het risico toe dat de gewone omvormer daar schadelijk voor is of dat het apparaat niet werkt (zoals ik merkte met de lader van mijn fototoestel). Schade kan ontstaan doordat een gewone omvormer allemaal piekjes veroorzaakt (spikes). Niet alle apparatuur kan daar tegen.

Mijn aanbeveling daarom: neem een pure sinus omvormer.

IMG_0530
Voor de prijs hoef je het niet echt meer te laten, zeker nu NDS gewoon goede sinus-omvormers levert tegen de prijs van de betere gewone omvormer. En natuurlijk verkrijgbaar bij Grondsels Camper Service.
Het mooie van NDS is ook dat alle omvormers als optie via een afstandsbediening (bedraad) aan- en uitgezet kunnen worden.

2016-04-17 16.10.43

En nog een mooie uitbreiding: de priority switch. Hiermee kan de camper ‘zelf’ zien of er 220 aan de buitenkant is aangesloten of dat de omvormer 220 moet leveren. Door de switch op de juiste plek in de installatie te plaatsen, worden alle gewone stopcontacten van de camper altijd van 220 voorzien. Hoe makkelijk kan het zijn.